1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye’de Atatürkçülük büyüyor: Özgürlük isteği artıyor

Türkiye’de Atatürkçülük büyüyor: Özgürlük isteği artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplum Çalışmaları Enstitüsü “Türkiye Toplumsal Eğilimler Araştırması Eylül 2024” raporunu yayınladı. Toplamda 1.514 vatandaşla yapılan araştırmada, 18 yaş üstü seçmenlerle görüşüldü. ODA TV’nin analizine göre; 761’ini kadın, 752’sini erkeklerin oluşturduğu anket araştırmasında en yüksek yaş grubunu 35 ila 44 yaş aralığı oluştururken, en yüksek eğitim düzeyi ise 29,2 ile lise yer aldı. Meslek dağılımına göre en yüksek oran yüzde 26 ile ev hanımlarında görüldü.

ATATÜRK VE CUMHURİYET SORULDU: YÜZDE 83’Ü OLUMLU DÜŞÜNÜYOR

Yapılan anket çalışmasında “Cumhuriyet, Saltanat ve Atatürk” soruldu. Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili toplumun “çok olumlu” ve “olumlu” görüşe sahip olduğu, bu oranın toplamda yüzde 83,7 olduğu belirlendi. Bu oran içinde parti dağılımına bakıldığında en yüksek olumlu görüş sırayla yüzde 97 ile CHP; yüzde 95,9 ile İyi Parti;

 

ÖZGÜRLÜK TALEBİ YÜKSELİYOR

Toplum özgürlük konusunda ikiye bölünmüş durumda. Türkiye’de kendini özgür hisseden vatandaşların oranı yüzde 50,4 olarak ölçülürken özgür hissetmeyenlerin oranı yüzde 49,6 olarak belirlendi. Bu kategoride kendini özgür hissedenlerin parti dağılımında en yüksek oranla birinci sırayı yüzde 78,7 ile MHP’liler ikinci sırayı da yüzde 73,3 ile AKP’liler yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de Atatürkçülük büyüyor: Özgürlük isteği artıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin