1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. ÖSYM: Eczacılık ve Diş Hekimliği Sınavları 13 Ekim’de!

ÖSYM: Eczacılık ve Diş Hekimliği Sınavları 13 Ekim’de!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-DUS 2.Dönem), Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024- STS Diş Hekimliği 2. Dönem), Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-EUS) ve Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Eczacılık) 13 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecektir.

Saat 10.00’dan sonra adaylar binalara alınmayacak ve sınavlar saat 10.15’te başlayacaktır. Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ve STS Eczacılık sınavları, ÖSYM Ankara Elektronik Sınav Merkezi’nde uygulanacaktır.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasında, “Geçen sene ilk kez elektronik ortamda düzenlenen Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ve STS Eczacılık sınavları bu sene de elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Adaylara, 75 soru için 110 dakika cevaplama süresi verilecektir. Toplam 721 aday bu iki sınava başvuru yapmıştır. Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı Ankara’da yapılacakken, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı Ankara ve İstanbul’da gerçekleşecektir. Toplam 120 soru için 150 dakika cevaplama süresi verilecektir. 7 bin 892 aday bu sınavlara katılacaktır. Sınav gününde toplam bin 174 görevli bulunacaktır. DUS 2. Dönemde ek süre verilmesi gereken adaylar, ilave 30 dakika sürelerini kullanabilecektir.” şeklinde belirtildi.

Bunun yanı sıra kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ÖSYM: Eczacılık ve Diş Hekimliği Sınavları 13 Ekim’de!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin