1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Trafik Sigortası Fiyatları Şehirlere Göre Değişiyor! İşte İndirim Listesi

Trafik Sigortası Fiyatları Şehirlere Göre Değişiyor! İşte İndirim Listesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zorunlu trafik sigortası fiyatları her ay değişmektedir ve bu değişim illere göre farklılık göstermektedir. Artış veya indirim oranları ise kazaların sıklığı ve trafik yoğunluğuna göre belirlenmektedir. İstanbul’da trafik sigortası fiyatlarına yüzde 6 artış uygulanırken, Ankara, Bursa ve Kocaeli gibi şehirlerde yüzde 3 artış görülmektedir. Büyükşehirlerde artan sigorta fiyatlarına karşın, Erzurum, İzmir, Kayseri ve Yalova gibi şehirlerde ise fiyatlarda herhangi bir değişiklik yapılmamaktadır.

Zorunlu trafik sigortası fiyatlandırmasında indirim uygulanan şehirler de bulunmaktadır. Adana, Bingöl, Düzce, Eskişehir, Karabük, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon gibi şehirlerde yüzde 1 indirim yapılmaktadır. Aynı şekilde Antalya, Bayburt, Denizli, Diyarbakır, Giresun, Kırıkkale, Konya ve Malatya gibi şehirlerde yüzde 2 indirim uygulanmaktadır. Ankara, Artvin, Batman, Bilecik, Bitlis, Bolu, Çorum, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Gümüşhane, Iğdır, İçel, Kırşehir, Muş, Siirt, Sivas ve Zonguldak gibi şehirlerde ise yüzde 3 indirim uygulanmaktadır.

Ayrıca, zorunlu trafik sigortası ücretinin belirlenmesinde aracın bulunduğu şehir, aracın yaşı, motor özellikleri ve hasar basamağı gibi faktörler de etkilidir. Bu faktörlerin yanı sıra trafik yoğunluğu ve kaza riski de ücretlerin belirlenmesinde rol oynamaktadır. Bu nedenle, farklı şehirlerde farklı indirim oranları uygulanmaktadır.

Sonuç olarak, zorunlu trafik sigortası fiyatları her ay değişmekte olup, bu değişiklikler kentlere göre farklılık gösterebilmektedir. Trafik sigortası fiyatlandırmasında indirim ve artışlar, şehirdeki trafik yoğunluğu, kazaların sıklığı ve diğer etkenler göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. Bu nedenle, araç sahiplerinin poliçe yenileme veya yeni sigorta alımı yaparken bu faktörleri dikkate alması önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trafik Sigortası Fiyatları Şehirlere Göre Değişiyor! İşte İndirim Listesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin