1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan Arnavutluk’a Stratejik İş Birliği

Erdoğan’dan Arnavutluk’a Stratejik İş Birliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Arnavutluk’un başkenti Tiran’a resmi ziyarette bulunmak üzere geldi. Burada Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüşmeler gerçekleştirdi. İki lider, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı’na başkanlık etti, anlaşmaların imzalandığı bir tören düzenledi ve ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk’ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, 2021’te inşa edilen stratejik ortaklıklarını daha da derinleştirdiklerini ifade etti. İmzalanan anlaşmalar arasında tarım, yükseköğretim, halkla ilişkiler ve iletişim alanları yer aldı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılması için çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.

Erdoğan, Arnavutluk ile terörle mücadele konusunda işbirliğine devam edeceklerini ve Arnavutluk’un silahlı kuvvetlerinin ihtiyaçları konusunda destek olacaklarını dile getirdi. Ayrıca, küresel ve bölgesel meseleler hakkında da fikir alışverişinde bulunduklarını ve Gazze ve Lübnan’daki İsrail zulmünü ele aldıklarını belirtti.

Arnavutluk Başbakanı Rama ise, imzalanan anlaşmalar ve Erdoğan’a teşekkür ederek, Arnavut ordusuna yapılan destekten dolayı memnuniyetini ifade etti. Gazze’deki durumu da değerlendiren Rama, Erdoğan ile benzer düşüncelere sahip olduklarını vurguladı. Erdoğan ve Rama’nın görüşmelerinin ardından Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ile bir araya geldi ve ziyaretini tamamlayarak Sırbistan’a geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama’nın eşi Linda Rama ile bir görüşme gerçekleştirdi. İki ülkenin tarihi ve kültürel bağlarını güçlendirecek konuları ele aldıklarını belirtti. Ayrıca, Emine Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay’ın eşi Armanda Begay ile bir araya geldi ve koruyucu ailelik konusunda bilgi paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Arnavutluk’a Stratejik İş Birliği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin