1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakanlık Roman Vatandaşlara Yönelik Eylem Planlarını Değerlendiriyor

Bakanlık Roman Vatandaşlara Yönelik Eylem Planlarını Değerlendiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara – Roman vatandaşların iş gücüne katılım ve okullaşma oranlarının artırılması, sosyal uyumun güçlendirilmesi çerçevesinde eylem planları hazırlarken, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, geçen hafta Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve 1. Aşama Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’na katıldı. Toplantıda eylem planlarının hangi aşamada gerçekleştirildiği masaya yatırıldı.

‘Eğitim’ ziyaretleri

Sosyal dışlanmayla mücadele etmenin önemine dikkat çekilirken, plan kapsamında, Roman çocukları sosyal medyadaki risklere karşı korumak için farkındalık faaliyetleri düzenlenecek. Sokakta yaşayan, çalıştırılan, dilendirilen Roman çocukların sosyal hizmetlere erişimini ve sosyal hizmetlerden etkin bir biçimde yararlanmalarını sağlamak üzere mobil ekip hizmetleri güçlendirilecek. Bakanlık ekipleri, Roman çocukların ortaokul sonrası liseye kayıt olması için ailelere ziyarette bulunarak yönlendirme yapacak. Roman vatandaşların ilgi alanları ve beklentileri doğrultusunda Güzel Sanatlar Liselerine yönlendirilmesi sağlanacak.

Roman vatandaşların nitelikli ve güvenceli işlerde istihdamlarının artırılması için de İŞKUR’un sunduğu İşbaşı Eğitim Programları, Mesleki Eğitim Kursları gibi hizmetlerden daha çok haberdar edilmesi planlanıyor.

Sağlıklı yaşama teşvik

Roman vatandaşların hastalıklar, bebek, anne, kadın ve üreme sağlığı, çevre sağlığı, kanser ve diğer halk sağlığı konularında sağlık okuryazarlıklarının artırılmasına yönelik de çalışmalar yapılacak. Ayrıca, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü şiddetin ve istismarın engellenmesi ve erken yaşta evlilikler konularında da farkındalığın artırılması da hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakanlık Roman Vatandaşlara Yönelik Eylem Planlarını Değerlendiriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin