1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP’li Belediyeden Skandal İhale: Güreş Turnuvası için Pazarlık Usulü!

AKP’li Belediyeden Skandal İhale: Güreş Turnuvası için Pazarlık Usulü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li belediyelerin afet, savaş, salgın hastalık gibi acil durumlar için kullanılması gereken pazarlık yöntemini keyfi işlerde dahi kullandığı ortaya çıktı. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği ve 35 bin binanın ağır hasar aldığı Malatya’da, AKP’li belediyeler aciliyeti olmayan işlerde bile pazarlık usulü ihaleler düzenliyor. Malatya’nın en büyük ilçesi olan ve AKP’li Başkan İlhan Geçit yönetimindeki Yeşilyurt Belediyesi, güreş turnuvası için pazarlık usulüyle ihale yaptı.

Malatya’nın AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı Mali Hizmetler Müdürlüğü, 23 Eylül tarihinde “19. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreş Turnuvası” hizmet alım işini ihaleye çıkardı. Pazarlık usulüyle yapılan ve yaklaşık maliyeti 838 bin 666 TL olan ihale, 785 bin TL’ye belediyenin şirketi olan Yeşilyurt İşgem Teknoloji İş Geliştirme Girişim Hizmetlerine verildi.

İhaleyi kazanan şirket daha önce de yaklaşık maliyeti 2 milyon 19 bin 917 TL olan ‘Reklam malzemeleri ve baskılı ürün’ alımı ihalesini 21/F (pazarlık) usulüyle almıştı. Bu ihaleyi de iştiraki olan Yeşilyurt İŞGEM Teknoloji İş Geliştirme Girişim Hizmetleri Şirketine 1 milyon 747 bin 750 TL bedelle verilmişti.

AKP’li belediyelerin acil durumlar için oluşturulan pazarlık yöntemini keyfi işlerde kullanması, halkın haklarının doğru şekilde kullanılmadığını göstermektedir. Bu tür uygulamalar hem kamu kaynaklarının israfına hem de şeffaflık ilkesinin ihlaline neden olmaktadır. Malatya’da yaşanan bu olaylar, belediyelerin işleyişlerinin denetlenmesi gerekliliğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Umulur ki, benzer durumların yaşanmaması için gerekli önlemler alınır ve kamu kaynakları doğru ve şeffaf bir şekilde kullanılır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Belediyeden Skandal İhale: Güreş Turnuvası için Pazarlık Usulü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin