1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başkan Erdoğan Arnavutluk’ta İmzalanan Anlaşmalar Sonrası Önemli Mesajlar Verdi

Başkan Erdoğan Arnavutluk’ta İmzalanan Anlaşmalar Sonrası Önemli Mesajlar Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Arnavutluk’un başkenti Tiran’a gitti ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile bir araya geldi. İki lider, imzalanan anlaşmaların ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan’ın konuşmasında, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki stratejik ortaklığın derinleştirildiğini vurguladı. Geçtiğimiz yıl diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümünü kutladıklarını belirten Erdoğan, tarihi ve kültürel bağların köklü olduğunu ifade etti. Ülkeler arasındaki işbirliğini artırmak adına tarım, yükseköğretim, halkla ilişkiler ve iletişim alanlarında üç anlaşma imzalandı.

Ticaret ve yatırımın artırılmasının önemine değinen Erdoğan, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki ticaret hacmini 2 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Sağlık alanında da işbirliğine vurgu yapan Erdoğan, Fier Dostluk Hastanesi’nin ortak işletilmesinin devam edeceğini ifade etti.

Terörle mücadele konusuna da değinen Erdoğan, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle ortak mücadele kararlılığını vurguladı. Arnavutluk’un bölgesel barış ve istikrar çabalarını takdirle karşıladıklarını söyledi.

İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırganlığını eleştiren Erdoğan, küresel düzeni tehdit eder hale gelen Netanyahu hükümetinin politikalarını sert bir dille eleştirdi. Gazze’deki insanlık dramına dikkat çeken Erdoğan, uluslararası toplumun acil bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Son olarak, Erdoğan ve Rama’nın birlikte Namazgah Camii’nin açılışını gerçekleştireceklerini duyurdu. Bu caminin Balkanların en büyük camisi olacağını söyleyen Erdoğan, İslam’ın barış ve birlik değerlerinin yeşereceği bir ibadethane olacağını ifade etti.

Başkan Erdoğan ve Başbakan Rama’nın gerçekleştirdiği bu ziyaret ve imzalanan anlaşmalar, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki stratejik ortaklığın daha da güçlenmesine ve işbirliğinin artmasına katkı sağlayacak gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Erdoğan Arnavutluk’ta İmzalanan Anlaşmalar Sonrası Önemli Mesajlar Verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin