1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun Büyüt Hayallerini Projesi Kız Çocuklarının Güvenliğini Konuştu!

Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun Büyüt Hayallerini Projesi Kız Çocuklarının Güvenliğini Konuştu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Vakfı çatısı altında hayata geçen Büyüt Hayallerini projesi, KİPTAŞ iş birliğiyle düzenlenen Büyüt Hayallerini Gelişim Programı’nın üçüncüsüne 100 Büyüt Hayallerini bursiyeri katıldı. Gençler, İBB iştirak şirketlerinin çalışma deneyimlerini saha gezilerinde gözlemleyerek kültürel ve sosyal olarak geliştiler. Eğitimlerle iş hayatına hazırlandılar ve Bulgur Palas’ta düzenlenen sertifika töreni ile başarılarını taçlandırdılar.

Programın kurucusu Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun konuşmasında, Türkiye’deki kadına şiddet ve güvensizlik sorunlarına vurgu yapıldı. Kadınların her alanda şiddetle karşı karşıya kaldığı, kız çocuklarının ise endişe ve korku içinde büyüdüğü belirtildi. Cumhuriyet’in kadınlara kazandırdığı haklar üzerinde durularak, Türkiye’nin kız çocuklarını ve kadınlarını koruyamayacak bir duruma gelmesinin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

İmamoğlu, kız çocukları ve kadınların güvende hissetmeleri için durmayacaklarını belirterek, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için daha fazla çalışmaları gerektiğini vurguladı. Zihniyet değişikliği ve toplumun bu değişimi içselleştirmesi gerektiği üzerinde duruldu. Konuşmaların ardından 100 bursiyer sertifikalarını aldı ve tören hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun Büyüt Hayallerini Projesi Kız Çocuklarının Güvenliğini Konuştu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin