1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İnşaat Maliyetleri Ağustosta Yine Yükseldi!

İnşaat Maliyetleri Ağustosta Yine Yükseldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Bu açıklamaya göre, endeks ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 1,18 artarken, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 41,54 yükseldi. Aylık bazda malzeme endeksi yüzde 1,3, işçilik endeksi ise yüzde 0,93 artış kaydetti. Yıllık bazda ise malzeme endeksi yüzde 34,98, işçilik endeksi yüzde 56,86 arttı.

Bina inşaatı maliyet endeksi değerlerine bakıldığında, aylık bazda yüzde 1,38 artış görülürken yıllık bazda ise yüzde 42,95 bir yükseliş yaşandığı belirtildi. Aylık bazda malzeme endeksi yüzde 1,65, işçilik endeksi ise yüzde 0,86 arttı. Yıllık bazda da malzeme endeksi yüzde 37,1, işçilik endeksi yüzde 55,88 artış gösterdi.

Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi ise aylık bazda 0,52 artış gösterirken, yıllık bazda 37,13 arttığı ifade edildi. Bir önceki aya göre malzeme endeksinde yüzde 0,23, işçilik endeksinde ise yüzde 1,2 yükseliş görüldü. Geçen yılın aynı ayına göre ise malzeme endeksinde yüzde 28,83, işçilik endeksinde ise yüzde 60,49 artış kayıtlara geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ağustos ayında inşaat maliyet endeksleri genel olarak yükseliş gösterdi. Bu yükselişin aylık ve yıllık bazda farklılık gösterdiği ve endekslerin farklı bileşenleri üzerinde de değişkenlikler olduğu belirlendi. Ayrıca, inşaat maliyetlerindeki artışın sektöre ve ekonomiye olan etkilerinin de analiz edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ağustos ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerinin açıklanması, sektördeki maliyet artışlarının incelenmesi ve ekonomik analizlerin yapılması için önemli bir veri kaynağı oldu. Bu veriler, inşaat sektöründeki gelişmeleri takip eden kurumlar ve uzmanlar tarafından detaylı bir şekilde incelenecek ve sektöre yönelik stratejiler belirlenmesine katkı sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İnşaat Maliyetleri Ağustosta Yine Yükseldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin