1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kahraman Piyade Sefer Alan, Pençe Kilit Harekatı’nda Şehit Düştü

Kahraman Piyade Sefer Alan, Pençe Kilit Harekatı’nda Şehit Düştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kuzey Irak’ta devam eden Pençe Kilit Harekatı sırasında bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada Elazığlı Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın şehit olduğunu duyurdu. 23 yaşındaki kahraman asker, Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Karataş köyü nüfusuna kayıtlıydı. Olay, 9 Ekim 2024 tarihinde meydana geldi. Terör örgütü tarafından gerçekleştirilen taciz atışı sonucunda ağır yaralanan Sefer Alan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

MSB’nin yaptığı açıklamada, şehit Sefer Alan’a Allah’tan rahmet dileyerek ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dileklerini iletti. Sefer Alan, vatanı için gösterdiği kahramanlıkla tüm Türkiye’nin minnet ve şükranını kazandı. Palu ilçesine bağlı Karataş köyünde yaşayan genç şehidin acı haberi, ailesini, yakınlarını ve tüm ülkeyi derin bir üzüntüye boğdu.

Elazığlı Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın şehadet haberinin ardından Türkiye genelinde birçok kişi, sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajları paylaştı. Şehit olan gencin fotoğrafları ve kahramanlıkları paylaşarak ona olan saygılarını dile getirdiler. Sefer Alan’ın, vatanı için canını feda eden diğer şehitlerle birlikte unutulmayacağı ve her zaman minnetle anılacağı vurgulandı.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın cenazesi, Elazığ’ın Palu ilçesinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek. Törene, Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar ve devlet yetkililerinin katılması bekleniyor. Türk bayrağına sarılı tabutun omuzlarda taşınacağı bu anlamlı törenle Sefer Alan’a vatan borcu ödenmiş olacak.

MSB, şehit düşen Sefer Alan gibi vatan için canlarını feda eden tüm askerlere minnet ve şükranlarını iletti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, ülkenin birliği ve bütünlüğü için her türlü fedakarlığın yapılacağının altını çizdi. Türkiye, şehitlerini asla unutmayacak ve onların aziz hatıralarını daima yaşatacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kahraman Piyade Sefer Alan, Pençe Kilit Harekatı’nda Şehit Düştü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin