1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sinop’ta Baygınlık Geçiren Sağlık Çalışanının Organ Bağışı, Hayat Kurtardı!

Sinop’ta Baygınlık Geçiren Sağlık Çalışanının Organ Bağışı, Hayat Kurtardı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşarken organ bağışçısı olmak istediğini vasiyet eden sağlık çalışanı P.Ö., Sinop’ta baygınlık geçirdikten sonra 1 Ekim tarihinde OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne sevk edildi. Durumu ağırlaşan P.Ö., beyin ölümü gerçekleşince ailesi tarafından organ bağışı kararı alındı.

OMÜ Organ Nakli Koordinatörü Hemşire Birgül Tan, yapılan görüşmede sağlık çalışanının zaten yaşarken organ bağışçısı olmak istediğini belirterek, organ bağışı kararının alındığını açıkladı. Ailenin onayıyla kalp İstanbul’a, karaciğer Ankara’ya, bir böbreği Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne diğer böbreği ise OMÜ’ye nakledildi.

Samsun Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Doktor Mehmet Kazak, donörün ailesine onurlu davranışları için teşekkür ederek, organ bekleyen kişi sayısının Türkiye’de ciddi bir sorun olduğunu vurguladı. Ülkede 33 bin 498 kişinin organ beklediğini belirten Kazak, organ nakli için bağışların önemine dikkat çekti. Doktor Kazak, yapılan bağışın çok kıymetli olduğunu belirterek, donöre Allah’tan rahmet diledi.

Organ nakli sürecinde emeği geçen tüm sağlık personeline teşekkür eden Doktor Kazak, özellikle OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın ve Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen’e de organ bekleyen hastalar adına minnettar olduklarını ifade etti. Kazak, organ naklinde gösterdikleri destekten dolayı tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Sağlık çalışanı P.Ö.’nün organ bağışı kararıyla hayat kurtarıcı nitelikte olan organlarının nakledilmesi, organ bekleyen binlerce hastanın umut ışığı oldu. Bu tür duyarlı ve insan hayatına dokunan kararların, organ bağışı konusundaki farkındalığı artırarak, birçok hayata dokunmaya devam edeceği belirtildi. Organ bağışıyla bir kişinin hayatını kurtarmak, aslında birçok insanın yaşamına umut olmaya devam ediyor. Organ bağışı konusundaki farkındalığın artması ve toplumda bu bilincin yaygınlaşması, organ nakli bekleyen binlerce kişinin umutla beklemesine vesile oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sinop’ta Baygınlık Geçiren Sağlık Çalışanının Organ Bağışı, Hayat Kurtardı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin