1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li başkan kara kara düşünüyor: Maaşları bile ödeyemiyoruz

CHP’li başkan kara kara düşünüyor: Maaşları bile ödeyemiyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkedeki yüksek enflasyon ve iktidarın muhalif belediyeleri çalışamaz duruma getirme çabaları az nüfuslu belediyelerin ilçelerinde hizmet yapamamasına neden oluyor.

31 Mart yerel seçimlerinde bağımsız belediye başkanı Cafer Kırmızıçiçek’ten CHP’ye geçen 3 bin 437 bin nüfuslu Nazımiye Belediyesi, Başkanı Ali Emrah Tekin belediyenin 17 milyon TL borcu olduğunu hiçbir aracın çalışmaması ve personel maaşlarının verilmemesi durumunda dahi bile üç buçuk yıl sonra borcun kapatılabileceğini söyleyerek yaşadıkları maddi sıkıntının ciddiyetini gözler önüne serdi.

“17 MİLYON BORÇ VAR”

Belediyeyi 17 milyon TL borçla devraldıklarını ve küçük yatırımları  bile yapamadıklarını belirten Belediye Başkanı CHP’li Ali Emrah Tekin şunları söyledi: 

“Mevcut hükümetin belediyeleri işlevsiz hale getirmek için kurguladığı bir siyaset var ve bunu maalesef kamu kurumlarını da alet ederek bu süreci yönetiyorlar. İktidar parti devleti olmanın cazibesine kapılarak kendisinden olmayan belediyeleri çalıştıramaz bir hale getirmek istiyor.

Biz küçük bir ilçeyiz dolayısıyla maalesef geçmiş süreçlerde bütçe çok sağlık yönetilmediği için SGK, emekli sandığı, vergi borçlarından dolayı İller Bankasından gelen paradan yüzde 40’a kadar bir kesin yapılmasına sebep oluyor. Dolayısıyla böyle olunca hali hazırda personelimizin maaşlarını ödeyemiyoruz.

Çok küçük yatırımları bile kendi imkanlarımızla yapamaz durumdayız. Zaten mevcut durumumuz buyken aynı zamanda tekrar bize kurumlar üzerinden yüklenilmesi işlevselliğin dışında bizi hareket edemez noktaya getiriyor. Belediyeyi 17 milyon borçla devraldık bu borç bizim için çok ciddi bir rakam borcun büyüklüğü sizin ödeyebilmenizle orantılı bir durumdur.

Biz belediyede hiçbir tane lamba yakmazsak, hiçbir aracımızı çalıştırmazsak ve hiçbir personele maaş vermezsek ve İller Bankasından ayrılan ve kesintiler sonrasında elimize geçen parayı doğrudan borçlarımıza versek ancak 3 buçuk yıl sonra borcumuz kapanıyor”

“MAALESEF YİNE MAAŞ ALAMAYACAĞIZ”

Şirket çalışanı dahi toplamda 14 belediye personelinin olduğunu ve belediyenin personellere geçmiş dönemde kalan 1 milyon 980 bin TL maaş borcu olduğunu belirten Tekin, önümüzdeki ay da maaşların ödenemeyeceğini söyledi. Tekin şu ifadeleri kullandı;

“Temmuz ayı öncesinde kesintiler sonrasında elimize gelen para 400 bin TL civarındaydı.  Dolayısıyla belediye olarak bir çıkmazın içerisindeyiz.  Önceki dönemden memur ve işçi personelimize yaklaşık 1 milyon 980 bin TL borcumuz vardı.

Kamyon, kepçe ve ekskavatör araçlarımızı vatandaşımızın hizmetine sunduk dolayısıyla oradan bir gelir edebildik. Geçtiğimiz ay değil ondan önceki ay itibariyle bir maaş ödeyemedim bu ayın 15’i itibariyle de maalesef hep beraber yine maaş alamayacağız.

Ondan sonraki süreçte de kış olması nedeniyle ekstra gelirlerimiz olan çay bahçesi, otelimiz var. Kış şartlarıyla birlikte nüfusumuz çok düşüyor dışarıdan gelen hemşerilerimiz yada ilgi duyan vatandaşlarımız kış sezonunda gelmedikleri için o gelir kaynaklarımız da maalesef olmayacak. Zorlu bir kış bekliyoruz.

Şirket çalışanı dahil olmak üzere belediyemizde toplam 14 personel çalışıyor iller bankasından 900-920 bin TL civarında para geliyor ancak SGK primleri, emekli sandığı ve vergi borçları ödenmediği için orada birikmiş yaklaşık 6 milyon borç var.

Bun borçtan dolayı kesintiye uğruyor elimize geçen 580-600 bin TL civarında bir tutar var. Bu para şuanda bizim personelimizin maaşlarına dahi karşılamıyor, çok kötü durumdayız. Maalesef böyle bir sürecin içerisindeyiz ama şunu da biliyoruz ki vatandaş kendisine parmak sallayan, hizmet getirecek kurumları tehdit eden, engelleyen bir anlayışı kabul etmeyecektir.

Belediyeleri belki işlevsiz hale getirmeyi başarabileceklerdir ama vatandaş da bu durumu kendi vicdanında iyi değerlendirip önümüzdeki süreçte bu iktidara son verecektir diye düşünüyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li başkan kara kara düşünüyor: Maaşları bile ödeyemiyoruz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin