1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Özgür Özel: ‘Biz Erdoğan ile Mücadele Ediyoruz, Ayağa Kalktık’

Özgür Özel: ‘Biz Erdoğan ile Mücadele Ediyoruz, Ayağa Kalktık’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na girişi sırasında CHP grubunun ayağa kalkmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, CHP seçmenini üzme amacında olmadıklarını belirterek, ayağa kalkma eylemlerini anayasa yapma veya koalisyon oluşturma niyetiyle gerçekleştirmediklerini vurguladı. Bunun yerine Erdoğan ile siyasi mücadele verdiklerini belirtti.

En çok oy alarak cumhurbaşkanı seçilen bir kişinin seçmenlerine gösterdikleri saygı nedeniyle ayağa kalktıklarını ifade eden Özel, amacının mevcut iktidarı değiştirmek olduğunu söyledi. Ayağa kalkma eyleminin Erdoğan’ın şahsına değil, mevkiine saygı gösterdiklerini vurgulayarak, anayasal bir süreçte uzlaşma veya anayasa yapma amacı taşımadıklarını belirtti. Özel, Erdoğan ile herhangi bir uzlaşmaya ya da anayasa değişikliğine yanaşmayacaklarını ve bu konuda kararlı olduklarını dile getirdi.

Özel, ayağa kalkma eyleminin bedelini ödemeye hazır olduğunu söyleyerek, bu konuda kimsenin kendisini durduramayacağını ifade etti. Eğer bu durumdan rahatsız olan kim varsa onlardan özür dilediğini belirten Özel, bu konuda kararlı olduklarını ve mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı. Son olarak, ayağa kalkma eylemi ile mevcut iktidarı değiştirmek istediklerini ve bu konuda kararlı olduklarını belirtti.

Özel’in açıklamaları, CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerine ve siyasi mücadelesine vurgu yaparak, mevcut iktidara karşı sert bir tutum sergilemeye devam ettiğini gösterdi. Ayağa kalkma eyleminin sembolik anlamının ötesinde, siyasi bir mesaj taşıdığını ve CHP’nin Erdoğan ve AK Parti’ye karşı kararlı bir şekilde mücadele ettiğini ortaya koydu. Özel’in açıklamaları, Türk siyasetindeki kutuplaşmanın ve siyasi gerilimin boyutlarını göstermesi açısından önemliydi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel: ‘Biz Erdoğan ile Mücadele Ediyoruz, Ayağa Kalktık’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin