1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Nurten Yontar kimdir? Meme kanseri olan Nurten Yontar Meclis’te peruğunu çıkardı!

Nurten Yontar kimdir? Meme kanseri olan Nurten Yontar Meclis’te peruğunu çıkardı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla Meclis’te gündem dışı bir konuşma gerçekleştirdi. 

Yontar, konuşmasının sonunda, “Yaşamak güzel fakat sağlıklı yaşamak ve yaş almak her şeyden daha güzel.” ifadelerini kullanarak peruğunu çıkardı ve maske taktı. Yontar’ın bu anlamlı hareketi, Genel Kurul’da bulunan tüm milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı.

NURTEN YONTAR KİMDİR?

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 1965 yılında Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde dünyaya geldi. 1977 yılında göç anlaşmasıyla ailesiyle birlikte İstanbul Gaziosmanpaşa’ya yerleşti. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü mezunu olan Yontar, yüksek lisansını da aynı bölümde tamamladı. 25 yıl özel sektörde, özellikle hayat ve emeklilik sigorta sektöründe insan kaynakları, muhasebe ve finans müdürlüğü görevlerinde bulundu ve 2007 yılında emekli oldu.

siyasi kariyerine partinin Gaziosmanpaşa teşkilatında pasif üye olarak başlayan Yontar, sağlık sorunları nedeniyle 2007 yılında Tekirdağ’a yerleşti. Tekirdağ’a taşındıktan sonra partideki üyeliğini aktif hale getiren Yontar, mahalle sorumluluğundan başlayarak çeşitli görevler üstlendi. Tekirdağ Merkez İlçe Kadın Kolu, Süleymanpaşa ilçe yönetimi ve Tekirdağ İl yönetiminde önemli görevler aldı. 2018 yılında Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı olarak seçilen Yontar, bu görevini ikinci dönemde de sürdürmektedir.

2019 yerel seçimlerinde Süleymanpaşa Belediye Meclis üyesi olarak seçilen Nurten Yontar, 2020 yılında Partisinin Balkan Masası Tekirdağ il temsilcisi olarak görev aldı. Parti eğitmeni unvanını da elinde bulunduran Yontar, parti içi eğitim çalışmalarına aktif olarak katılmaktadır.

Orta düzeyde İngilizce ve iyi düzeyde Bulgarca bilen Yontar, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türk Kızılay Derneği üyesidir. Ayrıca Tekirdağ Düşünce Topluluğu’nda saymanlık yaparken, Tekirdağ Bulgaristan Göçmenleri Derneği’nde başkan yardımcılığı görevini üstlenmektedir. Hayvanları ve bahçe işlerini çok seven Yontar, bu ilgileri sayesinde hayata daha sıkı tutunduğunu ifade etmektedir.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nurten Yontar kimdir? Meme kanseri olan Nurten Yontar Meclis’te peruğunu çıkardı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin