1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Siber Haydutlar Suç Platformlarını Ateşe Attı! – İçerikten Haber Başlığı

Siber Haydutlar Suç Platformlarını Ateşe Attı! – İçerikten Haber Başlığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın, genç ve çocukları hedef alan siber suçlular, dijital platformları suç merkezine dönüştürmüştür. Instagram’ı kapatma kararı alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), şiddeti körükleyen platformlara karşı duyarsız kalmaktadır. Instagram’a gelen erişim engeli ise HAMAS Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin öldürülmesi sonrası yapılan paylaşımlardan kaynaklanmıştır.

Son dönemde çocukları hedef alan dijital platformlara erişim engeli gelmeye başlamıştır. Roblox, içerdiği çocuk istismarına neden olabilecek içerikler sebebiyle, Wattpad ise hikaye ve şiirlerin paylaşıldığı bir platform olarak kapatılmıştır. Türkiye, Wattpad’a erişimi engelleyen tek ülke konumundadır.

Ailelerin de çocuklarını dijital suçlardan koruması için önemli bir rolü bulunmaktadır. İnternet kullanımının yönlendirilmesi, içeriklerin güvenilirliğinin sorgulanması ve uyarı mekanizmalarının kullanılması gerekmektedir. Ayrıca, çocukların dijital dünyada geçirdikleri sürenin sınırlandırılması ve amaç odaklı kullanımın teşvik edilmesi önemlidir.

İnceller olarak tanımlanan grup, kadınlara karşı şiddet ve tacizi teşvik etmektedir. Bu grup Reddit, Facebook gibi platformlar üzerinde faaliyet göstermekte ve genç kuşakları olumsuz etkilemektedir. Discord gibi platformlara erişim konusunda ise henüz net bir tutum belirlenmemiştir.

İstanbul surlarındaki vahşi olayda yaşamını yitiren Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in katili Semih Çelik’in annesi yaşananları anlatmıştır. Annesi, oğlunu iyileştiremeyeceğini belirtirken, aynı zamanda İkbal’in ailesini de uyararak çocuklarını korumaya çalışmıştır. Semih’in annesi, oğlunun psikolojisinin pandemi sürecinde bozulduğunu ve çeşitli kez hastaneye götürdüğünü ifade etmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siber Haydutlar Suç Platformlarını Ateşe Attı! – İçerikten Haber Başlığı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin