1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gaziantep’te Evleri Teslim Edilemeyen Depremzedeler İmzaların Arkasında Kalmasın!

Gaziantep’te Evleri Teslim Edilemeyen Depremzedeler İmzaların Arkasında Kalmasın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde özel bir firma, Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan ödeme alabilmek için depremzedelere teslim etmesi gereken evleri bitiremedi. Projeyi yürüten inşaat firması, 1 yılda tamamlanması gereken 500 konutlu köy konut çalışmasını hala bitiremedi. Bu durum üzerine firma, 4 ay önce evlerin teslim edildiğine dair belgelerin imzalatılmasını sağladı, ancak evler hala teslim edilmedi.

Eksik bırakılan konutların önünde eski CHP Meclis Üyesi Şahinbey Belediyesi Uğur Kalkan ile birlikte açıklama yapanlar, yetkililerin sorun üzerine çalışmasını ve sorumlular hakkında işlem yapılmasını talep etti. Evrakları imzalayan depremzedelerin mağduriyetinin giderilmesi için çağrıda bulunan Kalkan, işin takipçisi olacaklarını belirtti.

İnşaat firmasının evleri teslim edememesi üzerine, AFAD yetkilileri ve firma 3 Haziran 2024’te evlerin eksiksiz teslim edildiği şeklinde belgeler imzalattı. Ancak depremzedeler, hala konteyner ve çadırlarda yaşamaya devam ediyor ve evlerine geçmek istiyorlar.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan işgal teslim tutanağında, evlerin teslim alındığı tarih ve süreç detayları yer alıyor. Ancak özellikle belgelerin imzalanmasının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen evler hala teslim edilmediği için depremzedeler mağdur durumda.

Konu ile ilgili açıklama yapan Uğur Kalkan, projenin yarım bırakıldığını ve inşaatın eksiklikleri bulunduğunu belirtti. Yapılan açıklamada konutların eksiklikleri ve çeşitli sorunları olduğu vurgulanarak, konut sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiği vurgulandı.

Son olarak, yapılan konut projesiyle ilgili müfettişlerin görevlendirilmesi talep edildi. Yapılan işlerin gözden geçirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için çağrıda bulunulan açıklamada, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için acil önlemler alınması gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gaziantep’te Evleri Teslim Edilemeyen Depremzedeler İmzaların Arkasında Kalmasın!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin