1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gece Kulübü Yangın Davası: Duruşma Kasıma Ertelendi

Gece Kulübü Yangın Davası: Duruşma Kasıma Ertelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi, Marmara Cezaevi’nin karşısındaki salonda 5 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatların hazır bulunduğu bir duruşma gördü. Müştekiler, avukatlar ve izleyiciler, duruşmaya bazı müştekilerin şehirlerindeki adliyelerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandığı bir celsede yer aldı.

Gece kulübünde muhasebe müdürü olarak çalışan tanık Berna Çaltepe, 2011’den bu yana gece kulübünde çalıştığını ve mali konularla ilgilendiğini belirtti. Çaltepe, mekan sahibi olarak Şahzade Şekergümüş’ü işaret ederken, kulübün bir dönem kendi üzerinde olduğunu ve Şekergümüş ile yakın ilişkileri olduğunu dile getirdi. Kulüpte daha önce yangın olmadığını ve çalışanlara iş güvenliği eğitimi verildiğini ifade etti.

Gece kulübünde garson olarak çalışan tanık Engin Eser, olay günü izinli olmasına rağmen iş yerine gittiğini söyledi. Sahne için gelecek ürünün indirileceğini bildiren bir mesajın gruba gönderildiğini belirten Eser, yangının hızla büyüdüğünü anlattı.

Ara karar açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların duruşmaya devam etmelerine karar vererek duruşmayı 21 Ekim Pazartesi gününe erteledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, 29 kişinin maktul, 27 kişinin müşteki ve 9 kişinin sanık sıfatıyla yer aldığı belirtildi.

İddianamede, 2 Nisan’da “Masquerade” isimli iş yerinde çıkan yangın sonucunda 29 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Müşteki şüpheli Ercan Erkan’ın yanı sıra iş yerindeki sorumlular hakkında da bilgiler verildi. Tutuklu sanıkların suçlamalarıyla ilgili cezai müeyyideler talep edildi. Mahkeme, olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gece Kulübü Yangın Davası: Duruşma Kasıma Ertelendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin