1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Emine Erdoğan’dan Çocuklara Yapılan Yatırımların Hayatımızı Nasıl Şekillendirdiğini Anlattığı Güçlü Mesaj

Emine Erdoğan’dan Çocuklara Yapılan Yatırımların Hayatımızı Nasıl Şekillendirdiğini Anlattığı Güçlü Mesaj

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emine Erdoğan, Burundi 5. Üst Düzey Kadın Liderler Forumu’na video mesaj gönderdi. Bu yılki zirvenin ana teması “Yaşam Boyunca Güçlü Bir İnsan Sermayesi Oluşturmak İçin Erken Çocukluk Dönemine Yatırım Yapmak” olarak belirlenmişti. Erdoğan, erken çocukluk döneminin önemine vurgu yaparak, bu dönemin insanların zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişimi açısından kritik olduğunu belirtti. Erdoğan, sevgi ve güvenle büyüyen çocukların ileride üretken bireyler olacaklarını ve toplumsal kalkınmanın anahtarı olacaklarını ifade etti.

Erdoğan, erken çocukluk dönemine yapılan yatırımların küresel sürdürülebilir barış ve adalet için önemli olduğuna dikkat çekti. Bu döneme yapılan doğru yatırımların, çocuklara gerekli imkanların ve eşit fırsatların sunulması anlamına geldiğini belirtti. Hızla artan genç nüfusuyla Afrika’nın çocuklarının modern imkanlardan geri kalmalarının insanlığın ortak geleceğini tehdit ettiğini kaydeden Erdoğan, Afrika’nın geleceğine yapılan her yatırımın dünyanın ortak geleceğine yapılmış bir yatırım olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Türkiye olarak bölge ülkelerine insani yardım ve projelerle destek olduklarını ve Afrika’nın çocuklarına yapılan her yatırımın barış dolu bir geleceğe atılmış önemli bir adım olduğuna inandıklarını söyledi. Forumun, dünyanın her bölgesinde erken çocukluk dönemi konusunda farkındalığın artmasına katkı sağlayacağını umduğunu belirten Erdoğan, güçlü yarınlar için çocukları doğru şekilde yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.

Emine Erdoğan, foruma katılan değerli “first lady”leri ve diğer katılımcıları selamlarken, Burundi Devlet Başkanı’nın eşi Anjelin Hanım’a da nazik daveti için teşekkürlerini iletti. Zirvenin başarılı ve verimli bir şekilde geçmesini dileyen Erdoğan, çocukların erken dönem eğitimine ve gelişimine verilen önemin toplumsal refahın temeli olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan’dan Çocuklara Yapılan Yatırımların Hayatımızı Nasıl Şekillendirdiğini Anlattığı Güçlü Mesaj
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin