1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Palamut Fiyatları Düşüyor, Bisküvi Fiyatına Palamutlar Raflarda!

Palamut Fiyatları Düşüyor, Bisküvi Fiyatına Palamutlar Raflarda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Palamut balığı son zamanlarda tezgahlarda en yoğun ilgiyi görmekte. Geçtiğimiz haçalarda Rusya’ya yönelen palamutlar, havaların düzelmesiyle geri dönerek hem irileşmiş hem de ucuzlamış durumda. 1 kilogramlık palamutların fiyatı 80 liraya kadar düşmüş durumda.

Balıkçılar, palamutların bolluğundan bahsederek ‘bisküvi fiyatına palamut’ olarak satışa sundukları balıkların bir tanesinin 3-4 kişiyi doyurabileceğini belirtiyorlar. Ayrıca palamut ile fırında ve tavada birçok lezzetli yemek yapılabileceğini de belirtiyorlar.

Sezonun ilk ayını geride bırakırken Trabzon Toptancı Balık Hali’nde komisyoncu Recep Denizer, son 20 yılın en iyi balıkçılığının palamut avıyla gerçekleştiğini vurguluyor. Denizer, Gürcistan tarafına palamut geçtiğini ve kısa sürede geri dönüş yaparak bolluğun devam edeceğini öngörüyor. Deniz suyu sıcaklığının düşmesiyle palamut balığının daha da bolluk göstereceğini belirtiyor.

Denizer ayrıca, hamsi sezonunun da balıkçıları ve vatandaşları memnun edecek şekilde geçmesini umut ettiğini dile getiriyor. Uygun fiyatlarla balık tüketilebilmesinin herkes için sevindirici olacağını ifade ediyor.

Palamut balığı, hem bolluğuyla hem de uygun fiyatlarıyla tüketicilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Balıkçılar da palamutun fırında ve tavada farklı şekillerde pişirilerek lezzetli yemekler yapılabileceğini belirtiyorlar. Sezonun iyi geçmesiyle birlikte palamut balığının daha da bolluk göstereceği ve vatandaşların uygun fiyatlarla balık tüketebileceği umut ediliyor. Balıkçılar, palamutun bolluğunu ve lezzetini vurgularken, hamsi sezonunun da bu şekilde olmasını arzuladıklarını belirtiyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Palamut Fiyatları Düşüyor, Bisküvi Fiyatına Palamutlar Raflarda!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin