1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM’de İsrail Tehdidi Olağanüstü Oturumunda Neler Konuşuldu?

TBMM’de İsrail Tehdidi Olağanüstü Oturumunda Neler Konuşuldu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsveç’teki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen oylamada, Türkiye, İsveç’e büyükelçi atadı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bölgedeki faaliyetleri ve çatışmalar ile ilgili raporlar, Türkiye’nin bakanları ve başkanları tarafından sık sık eleştiriliyor. Türkiye, gerekli tüm adımları atmaya devam edeceğini ve bölgedeki istikrarı sağlamak için her türlü tedbiri alacağını belirtiyor.

Türkiye, İsrail’in bölgedeki saldırgan politikalarını sık sık kınayan ve uluslararası camiada bu konuda aktif bir rol oynayan ülkelerden biri olarak dikkat çekiyor. TBMM’deki özel oturum da bu çerçevede gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin bölgedeki güvenliği ve istikrarı için alacağı adımların ele alındığı oturum, milli güvenlik sorunlarına dikkat çekmek amacıyla önem arz ediyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un oturumu açış konuşmasıyla başlayan toplantıda, İsrail’in bölgedeki yayılmacı politikalarına karşı ortak bir tavır sergilenmesi gerektiği vurgulandı. Kurtulmuş, Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini belirterek, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.

Kapalı oturuma geçilmesinin ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, milletvekillerini İsrail’in bölgedeki saldırıları ve Orta Doğu’daki gelişmeler hakkında bilgilendiriyor. Oturumun basına kapalı olması, alınan kararların ve bilgilendirmelerin hassasiyeti göz önünde bulundurularak alınan bir önlem olarak değerlendiriliyor.

Meclis’te alınan güvenlik önlemleri kapsamında kapılar kilitlendi ve basın mensupları dışarı çıkarıldı. Oturumun gizliliğinin korunması için alınan bu tedbirler, Genel Kurul’dan herhangi bir bilgi sızıntısının önüne geçmek amacını taşıyor. Toplantıya ilişkin tutanaklar da 10 yıl süreyle kimseyle paylaşılmayacak ve gizliliğin sağlanması ön planda tutulacak.

Türkiye’nin bölgedeki politikaları ve uluslararası ilişkileri, hem ülke içinde hem de dış politikada önemli bir konumda bulunuyor. İsrail’in bölgedeki saldırgan politikalarına karşı alınacak önlemler ve Türkiye’nin milli güvenliği için atılacak adımlar, TBMM’deki özel oturumda ele alınarak tüm detaylarıyla değerlendiriliyor ve şekillendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de İsrail Tehdidi Olağanüstü Oturumunda Neler Konuşuldu?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin