1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. SON DAKİKA! İnfaz yasasında değişiklik olacak mı? Bakan Tunç: Toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız!

SON DAKİKA! İnfaz yasasında değişiklik olacak mı? Bakan Tunç: Toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika… Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “İyi hal indirimi tartışılmalı. Toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız” dedi. Daha önce gündeme gelen hadım yasası ile ilgili bir soruya yanıt veren Bakan Tunç, “Ceza infaz kanunumuzda tıbbi tedaviye karar verme yetkimiz var, mevzuatımız buna uygun” diye konuştu.

SON DAKİKA! İnfaz yasasında değişiklik olacak mı? Bakan Tunç: Toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız!

MYK toplantısının ardından yargı reformu ile ilgili ilgili çalışmaları anlattığını belirten Tunç, hazırlıkları süren yeni yargı reformu paketine ilişkin şu bilgi verdi:

CEZASIZLIK ALGISI ORTADAN KALKACAK

Toplumda cezasızlık algısının ortadan kaldırılmasına yönelik önemli çalışmalarımız var. Milletimizi huzursuz eden suç şebekeleri ile mücadele suç ve suçla mücadele konusunda kollukla beraber yargı teşkilatımız özellikle hem mevzuat noktasındaki ihtiyacı da gidererek önümüzdeki dönemde çok önemli çalışmalarımız var.

1,5 yıl önce başladığımız öngörülebilir ve gecikmeyen adalet sisteminin ve güvenilir adalet sisteminin tam anlamıyla tesisi konusunda çalışmamız var. Cumhurbaşkanımız 2024 ve 2028 yıllarını kapsayacak yargı reformunun Strateji belgesi hedefleri bi kamuoyuyla paylaşacak. Ceza adaleti sistemini suçların önlenmesi ve suçun soruşturulması konusundaki Etkinliği daha da artırmak ve cezaların caydırıcılığını artırma noktasındaki bir takım hedeflerimiz olacak.

İYİ HAL YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Hukukçularımız, akademisyenlerimiz, uygulayıcımız ve milletvekillerimizle iyi hal indirimin devam edip etmeyeceği özellikle konusunu görüşeceğiz. Cezalarda alt ve üst sınır var. Hakim dosyaya göre sınırlar arasında karar veriyor. Bir de iyi hal indirimi olduğunda bazı suçlar bakımından özellikle kamuoyunun tepkisiyle karşı karşıya geliyoruz. Bunu tekrar gözden geçirmek gerekir. Bazı suçlar bakımından denetimli serbestlik uygulanır mı, uygulanmaz mı, ceza hukukçularımızla konuşmamız gerekir.

Kasten öldürme, kasten yaralama konusunda özellikle denetimli serbestlik uygulamaların toplumda eleştiriler olduğunu görüyoruz. Bunları dikkate almalıyız. Toplumu suçtan korumalıyız. Ceza hukukunun ve adaletinin amacı toplumu suçtan korumaktır.

HADIM YASASI İÇİN MEVZUAT UYGUN

Cinsel suçlara ilişkin ‘Hadım Yasasının’ daha önce gündeme geldiğine ilişkin bir soruya yanıt veren Bakan Tunç, “Ceza infaz kanunumuzda tıbbi tedaviye karar verme yetkimiz var, mevzuatımız buna uygun. Uygulamayı geliştirecek şekilde mevzuatta düzenleme yapılabilir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SON DAKİKA! İnfaz yasasında değişiklik olacak mı? Bakan Tunç: Toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin