1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. EYT Hakkında Önemli Bilgi: Staj Sonrası Doğum Borçlanması ile Emeklilik Mümkün!

EYT Hakkında Önemli Bilgi: Staj Sonrası Doğum Borçlanması ile Emeklilik Mümkün!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, tüm staj yapanlar için geçerli olmayan belirli koşullara uygun durumlar söz konusu olduğunu ve doğum borçlanması ile EYT kapsamına girilebileceğini açıkladı. Özellikle 8 Eylül 1999 tarihinden önce staj yapmış ve çıraklık deneyimi olanların işe başlama tarihinin emeklilik için geçerli olmadığını belirtti. Ancak staj sonrasında doğum yapmış olan kadınların doğum borçlanması hakkından yararlanarak işe başlama tarihlerini geriye çekebileceğini ifade etti.

Örnek vererek açıklama yapan Erdursun, 1 Ağustos 1994 tarihinde staj başlangıcı yapmış ve 1 Eylül 1999 tarihinde çocuk dünyaya getirmiş bir kadının, doğum borçlanması yaparak işe başlama tarihini geriye çekebileceğini belirtti. Benzer şekilde, 1 Nisan 1996 tarihinde staj başlangıcı yapmış ve 1 Ağustos 2000 tarihinde doğum yapmış bir kadının da 720 gün doğum borçlanması yapabileceğini ve işe başlama tarihini öne çekebileceğini dile getirdi.

EYT konusunda belirsizlik yaşayanların durumlarını öğrenmeleri için Erdursun, staj başlangıç tarihleri, sigorta başlangıç tarihleri ve doğum tarihlerine dikkat etmelerini ve doğum borçlanması ile EYT’li olup olamayacaklarını öğrenmelerini önerdi.

Erdursun’un Twitter hesabından da paylaştığı bilgilere göre, staj sonrası doğum borçlanması ile EYT’li olabilme şansının bulunduğu vurgulandı. Ancak bu durumun tüm staj yapanlar için geçerli olmadığı ve belirli kriterlere uyulması gerektiği belirtildi. 8 Eylül 1999 tarihinden önce staj ve çıraklık yapmış olanlar için işe başlama tarihinin emeklilik için kabul edilmediği vurgulandı.

Sonuç olarak, doğum borçlanması ile EYT kapsamına girebilmek için staj başlangıç tarihi, sigorta başlangıç tarihi ve doğum tarihlerinin dikkatlice incelenmesi gerektiği ve belirli koşullara uyulması halinde bu haktan faydalanılabileceği belirtildi. Herkesin durumunun farklı olduğu ve bireysel olarak hesaplanması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
EYT Hakkında Önemli Bilgi: Staj Sonrası Doğum Borçlanması ile Emeklilik Mümkün!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin