1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2025-2027 Dönemi Yatırım Programı Hedeflerini Açıkladı: Tasarruf ve Büyüme Öncelikli!

2025-2027 Dönemi Yatırım Programı Hedeflerini Açıkladı: Tasarruf ve Büyüme Öncelikli!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2025-2027 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları Genelgesi, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan bu genelge ile vatandaşların refah ve mutluluğunu daha üst seviyelere çıkarma hedeflenmiştir. 2024-2028 döneminde On İkinci Kalkınma Planı’nın uygulanacağı belirtilmiştir. Bu dönemde temel hedef sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirmek ve makroekonomik istikrarı korumaktır. Kamu harcamalarında tasarruf yaparak, üretimi artırmak, enflasyonu düşürmek, yurt içi tasarrufları artırmak, cari işlemler açığını azaltmak ve mali disiplini güçlendirmek amaçlanmıştır.

Genelgede kamu yatırımlarına ayrılan kaynakların gelecek dönem için hedeflenen politikalara azami oranda katkı sağlayacak şekilde tahsis edilmesi ve verimli kullanılması ön plandadır. Kamu harcamalarından tasarruf edilirken, iktisadi ve sosyal altyapı yatırımlarına öncelik verilmesi vurgulanmıştır. Kamu yatırımları, özel sektör yatırımlarını tamamlayacak şekilde tasarlanacak ve hayata geçirilecektir. Öncelikli sosyal ihtiyaçları giderecek ve üretken faaliyetleri destekleyecek nitelikli altyapı yatırımlarına yönlendirilecektir.

2025 Yılı Yatırım Programı hazırlıklarında, amaçlar, politikalar, öncelikler ve mali çerçevenin OVP’ye uygun olacağı belirtilmiştir. Proje bazında ödenek tahsislerinde öncelik, en kısa sürede tamamlanabilecek olan projelere verilecektir. Tasarruf tedbirleri kapsamında yeni projeler alınmayacak, mevcut kamu sermaye stokundan maksimum faydalanılması için bakım ve onarımlara önem verilecektir.

Bütün kuruluşların 2025 Yılı Yatırım Programı hazırlıklarında, belirlenen öncelikler ve yatırım tavanlarına dikkat etmeleri ve gerekli yatırım tekliflerini hızla Strateji ve Bütçe Başkanlığına iletmeleri gerekmektedir. Genelgede ayrıca, 2025-2027 Dönemi Yatırım Programı Hazırlama Rehberi’ne de yer verilmiştir. Bu rehber, yatırım programının hazırlanmasında yol gösterici olacaktır.

Sonuç olarak, 2025-2027 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları Genelgesi ile hedeflenen, ekonomik istikrarın korunması ve kamu kaynaklarının verimli kullanılmasıdır. Bu doğrultuda, kamu yatırımlarına öncelik verilerek vatandaşların refah düzeyinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu genelge, önümüzdeki dönemde yatırım programlarının etkili bir şekilde yönetilmesine katkı sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2025-2027 Dönemi Yatırım Programı Hedeflerini Açıkladı: Tasarruf ve Büyüme Öncelikli!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin