1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2024 Yılı Bekçi Alımı Ne Zaman? İşte Başvuru Şartları!

2024 Yılı Bekçi Alımı Ne Zaman? İşte Başvuru Şartları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği başvuru süreci ve beklentilerine odaklanılarak, 2023 yılında Eylül-Ekim aylarında gerçekleşen 1. dönem bekçi alımının tamamlanmasının ardından, yeni bekçi alımı ile ilgili meraklı bekleyiş devam ediyor. İnsanlar, ne zaman bekçi alımı yapılacağını ve hangi şartlar gerektiğini öğrenmek için son duyuruları ve ilanları yakından takip ediyor.

Henüz 2024 yılı için bekçi alımı ilanı yayımlanmamış olsa da, Ocak ayında Resmi Gazete’de bekçi alımı ile ilgili bir duyuru yapılmıştı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, ön başvuruların Ocak-Şubat ayları arasında yapılması bekleniyor. 2023 yılında yazılı sınavın 30 Eylül’de gerçekleştirilmesi ve sonuçların 23 Ekim’de açıklanması gibi tarihler dikkate alınarak, yeni bekçi alımı için benzer bir süreç öngörülüyor.

Bekçi alımı için belirlenen şartlar ise şu şekilde sıralanmaktadır: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise veya eşdeğer bir okuldan mezun olmak, en az 167 cm boyunda olmak, beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması, başvurulacak il sınırları içinde en az bir yıl ikamet etmiş olmak, askerlik hizmetini tamamlamış olmak, 18 yaşını doldurmuş ve 31 yaşından gen almamış olmak, ağır hapis veya altı aydan uzun hapis cezası almamış olmak, toplum nezdinde kötü bir itibara sahip olmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, memuriyete engel bir durumunun olmaması ve silah taşıma veya silahlı bir görevde bulunma engeli taşımamak.

Bu şartları karşılayan adaylar, bekçi alımı için başvurularını gerçekleştirebilirler. Herkesin titizlikle takip ettiği süreçte, bekçi adayları için önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan alımların detayları ve şartları önemli bir merak konusu haline gelmiştir. Güvenliğin sağlanması adına önemli bir rol üstlenen bekçiler, belirlenen kriterleri karşılayan adaylar arasından seçilerek, gelecekte de toplumun huzur ve güvenliğini sağlamaya devam edeceklerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2024 Yılı Bekçi Alımı Ne Zaman? İşte Başvuru Şartları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin